Enprove: een nieuw jaar – nieuwe ambities

Enprove: een nieuw jaar - nieuwe ambities

Onze beste wensen voor 2024!

Het afgelopen jaar stond voor Enprove vooral in het teken van groei en innovatie. Meer en meer bedrijven beginnen te beseffen dat een gedegen opvolging van hun energie- en duurzaamheidsparameters noodzakelijk wordt. En dat leidde bij ons tot een groei in het team zodat we ook meer bedrijven kunnen vooruithelpen.

De wereldwijde CO2 emissies zijn ook gegroeid, en Europa wil gelukkig zakken in absolute emissiecijfers. Dat maakt dat we meer dan ooit gedreven zijn om dit te helpen realiseren. Wij blijven op zoek naar de manieren om écht een verschil te maken zodat bedrijven op basis van hun energiedata tot de juiste inzichten en beslissingen komen.

Heb je dit jaar ambities om te besparen en nieuwe inzichten rond energie en CO2 op te doen? Laat het ons weten!

Teamuitbreiding & nieuwe expertise:

In vergelijking met vorig jaar is Enprove sterk gegroeid. Tom Casaer en Michallis Pashidis vervoegden het management-team.
Elly Cools trekt de marketing, Willem De Rijdt is het aanspreekpunt voor nieuwe klanten en Eline Desmet is onze nieuwe projectleider.
Hoor je van Kim Dumbgen, Fien Vanden Hautte of Pieter Delmotte? Dat zijn onze nieuwe consultants.
Het developer team werd dan weer versterkt door Abdullah Sabaa Allil, Joey de l’Arago en Lucia Rivas Molina.
Het software design wordt onder handen genomen door Tobias Vandenbempt.
Met hen werkten we aan onze nieuwe diensten rond carbon footprinting en split billing.

Van ervaren energie-experts tot getalenteerde developers en marketingprofessionals, ons team is diverser en krachtiger dan ooit tevoren. Deze uitbreiding stelt ons in staat om nog beter te voldoen aan de behoeften van onze klanten en innovatieve oplossingen te blijven leveren.

Nieuw jaar - nieuwe kennis

We hebben natuurlijk ook niet stilgezeten op het vlak van activiteiten. Onze founder An Beazar werd in 2023 uitgenodigd om een tal van activiteiten bij te wonen. De belangrijkste even op een rijtje:

Internationaal Energy Efficiency
Congres in Versailles (2023):

In juni werd An uitgenodigd op het 8e jaarlijkse congres over Energy Efficiency, georganiseerd door het International Energy Agency (IEA) in Versailles. Lees hier haar beknopte verslag .

Captains Of Industry Sailing
Cup Keynote:

Samen met Mieke Pieters, een expert in circulair ondernemen, en andere vooraanstaande dames, werd An onthaald door de Captains Of Industry Sailing Cup. Onder een stralende hemel en met de nodige wind om alle zeilen bij te zetten, mocht ze een inspirerende keynote verzorgen.

Webinar voor BEMAS - Belgian
Maintenance Association:

In maart 2023 verzorgde An een boeiend webinar voor BEMAS met als thema 'De weg naar een CO2-neutrale industrie: de onderschatte rol van asset- en energiedata, digitalisering, IoT en onderhoud.'

Met An's betrokkenheid bij deze evenementen blijven we niet alleen als bedrijf groeien, maar dragen we ook bij aan belangrijke discussies en ontwikkelingen binnen de energiegemeenschap.

ECEEE

ECEEE_Conference Zero Carbon(2024):

Onze CEO, An Beazar zal spreken op de jaarlijkse internationale conferentie “Zero Carbon Industry”, georganiseerd door ECEEE in Antwerpen op 31 januari 2024. In haar sessie zal ze de nadruk leggen op het cruciale belang van energiemanagement voor het naleven van alle eisen met betrekking tot de CSR (Corporate Social Responsibility) en het bereiken van noodzakelijke CO2-reductiedoelen. Wil je An Beazar in actie zien en profiteren van andere waardevolle sessies voor jouw bedrijf? Registreer je dan nu op https://www.eceee.org/industry/ en kom An persoonlijk begroeten!

IFBD (Institute For Business Development) - Energy KPI's (2024):

An Beazar zal op donderdag 1 februari 2024 ook een opleiding over Energy KPI's verzorgen bij het IFBD (Institute For Business Development). Wat kan je uit deze opleiding halen? De nodige inzichten in energiebeheer en het belang van Key Performance Indicators (KPI's). Hoe je de juiste variabelen met betrekking tot energieverbruik in het productieproces in kaart brengt. Deze zijn essentieel bij het definiëren van doeltreffende KPI’s. Hoe je deze KPI’s op de juiste manier kan monitoren om een lagere energiefactuur en verminderde CO2-emissies te bereiken. Interesse? Schrijf je gerust in via https://www.ifbd.be/nl/opleiding/kpis-in-energie/

Nieuwe klanten en samenwerkingen:

We hebben het genoegen gehad om enkele indrukwekkende namen aan ons klantenportfolio toe te voegen, waaronder Stad Gent, Hedin Automotive, ECS, en Lotus Bakeries. Samen hebben we gewerkt aan het uitvoeren van energie-audits, het optimaliseren van energieverbruik en het voorbereiden op belangrijke rapportageverplichtingen zoals het CSRD-rapport. Ontdek hoe Enprove deze bedrijven ondersteunt bij het optimaliseren van hun energieprestaties en het minimaliseren van hun ecologische voetafdruk.

Stad Gent:

Enprove is door Stad Gent ingeschakeld om energie-audits uit te voeren bij verschillende bedrijven. Als resultaat van deze samenwerking heeft onder andere KAA Gent besloten Enelyzer te integreren. Hiermee streven ze naar continue optimalisatie en inzichten, waardoor ze de beste oplossingen kunnen implementeren om hun carbon footprint verder te minimaliseren.

Hedin Automotive:

Hedin Automotive vertrouwt op onze energie-experts en de kracht van de Enelyzertool om hun energieverbruik grondig in kaart te brengen. Met een specifieke focus op hun sites, helpt het Enelyzer-platform hen om blinde vlekken te identificeren en daaropvolgend ook de nodige duurzaamheidsinitiatieven te nemen. Ze bereiden zich tevens voor op de aanstaande CSRD-rapporteringen.

Lotus en ECS:

Ook ECS en Lotus hebben de voordelen van het Enelyzer-platform omarmd. ECS streeft naar inzicht in hun energieverbruik, parallel aan de voorbereiding op het CSRD-rapport. Voor Lotus staat kostenbeheersing centraal, vooral met de voortdurende stijging van de gasprijzen.

Nieuw jaar - nieuwe regels

Ongeveer een jaar geleden ging de nieuwe Europese CSRD regelgeving van kracht. In de praktijk was één januari 2024 het startschot voor de grote ondernemingen en openbare besturen die op hun balansdatum gemiddeld 500 werknemers overschrijden. De rest van de grote ondernemingen volgt volgend jaar.

De betrokken ondernemingen zullen ondermeer moeten rapporteren over hun plannen en voortgang op vlak van CO2 emissies, energie efficiëntie en groene energie opwekking. Het dubbele materialiteitsprincipe is ook van toepassing: welke impact heeft jouw bedrijf op het leefmilieu of klimaat, maar ook omgekeerd: welke risico’s loopt jouw bedrijf door de klimaatverandering.

Europa zal ook meer en meer focussen op de datakwaliteit. Rapporterende bedrijven zullen moeten aantonen dat hun data betrouwbaar is. Op dat vlak kan Enelyzer een belangrijke rol spelen voor uw bedrijf. Meer info: https://finance.ec.europa.eu/capital-markets-union-and-financial-markets/company-reporting-and-auditing/company-reporting/corporate-sustainability-reporting_en

Nieuw jaar - Nieuwe Structurele partnerships met voornaamste milieubedrijven:

Onze samenwerking met structurele partners, zoals Bova Enviro Plus, M-Tech, en Climact, heeft geresulteerd in waardevolle audits en projecten. Deze partnerships benadrukken niet alleen onze toewijding aan duurzaamheid maar ook de kracht van samenwerking binnen de milieusector die we ook in 2024 verder blijven uitbreiden en optimaliseren.

Nieuw jaar - nieuwe updates voor Enelyzer:

Het Enelyzer-platform wordt continu geoptimaliseerd, dit mede dankzij versterking in het team met de extra 'coding-powers' en UX/UI-expertise. De technologische vooruitgang stelt ons in staat om nog meer inzicht te bieden en duurzame oplossingen te ontwikkelen voor onze klanten.

Dit jaar was een reis van groei, ontwikkeling en succesvolle samenwerkingen. We willen onze community, klanten en partners bedanken voor hun vertrouwen en betrokkenheid. Samen blijven we streven naar een duurzame toekomst, en we kijken uit naar wat de volgende hoofdstukken voor ons in petto hebben.

Aan ieder van jullie fijne feestdagen alsook een gezond & milieubewuster 2024 gewenst!

Het Enprove Team