DRAFT

2023 bij Enprove: Duurzame successen en baanbrekende samenwerkingen

Terwijl we het einde van 2023 naderen, willen we graag een moment nemen om terug te blikken op het afgelopen jaar en enkele van de opmerkelijke hoogtepunten met jullie delen. Het was een jaar van groei, samenwerking en innovatie, en we zijn verheugd over de vooruitgang die we samen hebben geboekt.

Teamuitbreiding & nieuwe expertise:

Dit jaar hebben we ons team versterkt met een aantal extra toptalenten om onze expansie nog verder te ondersteunen. We verwelkomen met trots een diverse groep nieuwe teamleden, die niet alleen onze energie-expertise versterken, maar ook bijdragen aan de ontwikkeling van baanbrekende oplossingen alsook de verdere uitbouw van ons krachtige managementteam.

Naast Founder en CEO An Beazar, introduceren we graag enkele topmensen die vanaf 2023 ook deel uitmaken van ons managementteam:

Michallis Pashidis

Chief Technology Officer (CTO)

Bastien Leflere

Chief Financial Officer (CFO)

Tom Casaer

Managing Partner

In ons kernteam van energie-experts voegen we Kim Dümbgen toe als consultant. Zij werkt nauw samen met onze klanten om advies te verlenen op het gebied van energiemanagement en hen de meest energie efficiënte oplossingen voor te leggen.

Daarnaast breiden we ons team van domeinexperts verder uit met Willem de Rijdt als Sales Specialist, Omkar Zankar als Digital Marketer & Elly Cools als Marketing Lead.

En last-but-not-least, kunnen we voor de versterking van ons Enelyzer-platform rekenen op de indrukwekkende "coding-powers" van Abdullah Sabaa Allil, Joey de l'Arago, en Lucía Riva. Eline Desmet vervult niet alleen de rol van Team Lead over dit coding geweld, maar neemt ook het Product Ownership van Enelyzer op zich. Bovendien voegt Tobias Vandenbempt een mooie laag bovenop de code toe, waardoor Enelyzer zich zal ontpoppen tot een supergebruiksvriendelijke tool dankzij zijn uitmuntende UX/UI-kennis.

Met deze uitbreiding van ons getalenteerde team zijn we klaar om nieuwe uitdagingen aan te gaan en innovatieve oplossingen te bieden aan onze gewaardeerde klanten.

Thought leadership in de energiesector:

We hebben natuurlijk ook niet stilgezeten op het vlak van activiteiten. Onze founder An Beazar die niet alleen ons bedrijf leidt maar ook wordt erkend als thought leader bij verschillende 'energie' verenigingen werd dit jaar uitgenodigd om een tal van activiteiten bij te wonen. De belangrijkste even op een rijtje:

Internationaal Energy Efficiency
Congres in Versailles:

In juni werd An uitgenodigd op het 8e jaarlijkse congres over Energy Efficiency, georganiseerd door het International Energy Agency (IEA) in Versailles. Lees hier haar beknopte verslag .

Captains Of Industry Sailing
Cup Keynote:

Samen met Mieke Pieters, een expert in circulair ondernemen, en andere vooraanstaande dames, werd An onthaald door de Captains Of Industry Sailing Cup. Onder een stralende hemel en met de nodige wind om alle zeilen bij te zetten, mocht ze een inspirerende keynote verzorgen.hier haar beknopte verslag .

Webinar voor BEMAS - Belgian
Maintenance Association:

In maart 2023 verzorgde An een boeiend webinar voor BEMAS met als thema 'De weg naar een CO2-neutrale industrie: de onderschatte rol van asset- en energiedata, digitalisering, IoT en onderhoud.'haar beknopte verslag .

Met An's betrokkenheid bij deze evenementen blijven we niet alleen als bedrijf groeien, maar dragen we ook bij aan belangrijke discussies en ontwikkelingen binnen de energiegemeenschap.

Nieuwe klanten en samenwerkingen:

We zijn verheugd om enkele nieuwe partners in ons groeiende klantenbestand te verwelkomen, waaronder Stad Gent, Hedin Automotive, ECS, en Lotus. Ontdek hoe Enprove deze bedrijven ondersteunt bij het optimaliseren van hun energieprestaties en het minimaliseren van hun ecologische voetafdruk.

Stad Gent:

Enprove is door Stad Gent ingeschakeld om energie-audits uit te voeren bij verschillende bedrijven. Als resultaat van deze samenwerking heeft onder andere KAA Gent besloten Enelyzer te integreren. Hiermee streven ze naar continue optimalisatie en inzichten, waardoor ze de beste oplossingen kunnen implementeren om hun carbon footprint verder te minimaliseren. n.

Hedin Automotive:

Hedin Automotive vertrouwt op onze energie-experts en de kracht van de Enelyzertool om hun energieverbruik grondig in kaart te brengen. Met een specifieke focus op hun sites, helpt het Enelyzer-platform hen om blinde vlekken te identificeren en daaropvolgend ook de nodige duurzaamheidsinitiatieven te nemen. Ze bereiden zich tevens voor op de aanstaande CSRD-rapporteringen.

Lotus en ECS:

Ook ECS en Lotus hebben de voordelen van het Enelyzer-platform omarmd. ECS streeft naar inzicht in hun energieverbruik, parallel aan de voorbereiding op het CSRD-rapport. Voor Lotus staat kostenbeheersing centraal, vooral met de voortdurende stijging van de gasprijzen.
Met trots verwelkomen we deze nieuwe samenwerkingen en kijken we ernaar uit om samen met onze klanten duurzame successen te behalen.

Structurele partnerships met voornaamste milieubedrijven:

In onze continue inzet voor duurzaamheid en milieuprestaties hebben we het genoegen om nauw samen te werken met enkele structurele partners die ons ondersteunen bij diverse audits en projecten. Deze samenwerkingen versterken niet alleen onze positie op de markt, maar benadrukken ook de waarde van synergie binnen de sector.

Een van onze sleutelpartners in dit traject is Bova Enviro Plus, een vooraanstaand milieubedrijf. Samen hebben we significante vooruitgang geboekt, met Enprove als de voornaamste aannemer. Onze gezamenlijke inspanningen hebben geleid tot audits met een totale waarde van 40.000 euro, waardoor we aantonen dat duurzaamheid niet alleen onze missie is, maar ook een tastbare realiteit in onze samenwerking met Bova Enviro Plus.

Ook mTech en Climact zijn cruciale partners in ons partnernetwerk. Samen werken we aan het verbeteren van milieuprestaties en het implementeren van duurzame oplossingen, wat resulteert in aanzienlijke bijdragen aan onze gezamenlijke missie.

Tot op heden hebben we met deze 3 structurele partners al samen aan meer dan 23 projecten gewerkt in 2023.

Deze structurele partnerships weerspiegelen niet alleen ons engagement voor duurzaamheid maar ook de kracht van samenwerking binnen de milieusector. We kijken uit naar verdere successen en gezamenlijke projecten die onze gezamenlijke missie van een groenere toekomst onderstrepen.

Dit jaar was een reis van groei, ontwikkeling en succesvolle samenwerkingen. We willen onze community, klanten en partners bedanken voor hun vertrouwen en betrokkenheid. Samen blijven we streven naar een duurzame toekomst, en we kijken uit naar wat de volgende hoofdstukken voor ons in petto hebben.

Aan ieder van jullie fijne feestdagen alsook een gezond & milieubewuster 2024 gewenst!

Het Enprove Team